Howdy i centrum for to nye banebrydende forskningsprojekter

Stress koster danske virksomheder 16,4 mia. kr. årligt, men meget tyder på at Howdy kan mindske denne omkostning markant igennem sine trivselsskabende indsatser. Det er netop målet for to nye forskningsprojekter at påvise, der støttes af henholdsvis uddannelses- og forskningsministeriet og EU.

To større danske arbejdsgivere, både fra det private og offentlige, har indvilget i at deltage i indsatsen, for at klarlægge hvilken gevinst, der kan høstes ved at arbejde målrettet med trivsel: For arbejdsgiver i form af mindre sygefravær og højere produktivitet og for medarbejder i form af højere trivsel.

De to forskningsprojekter, HELP CARE og EMBRACE, har begge potentiale til at fremvise banebrydende resultater, både i forhold til trivsel, sygefravær og den økonomiske værdi af Howdy.

HELP CARE projektet, støttet af EU's Horizon Europe, og udført af Psykologisk Institut under Københavns Universitet, vil evaluere Howdys effekt på sygefravær hos en stor aktør i sundhedssektoren og den økonomiske indvirkning heraf. Primær forsker på projektet er Elena Bermejo Martins med vejledning af lektor Paul Conway og Dr. Ziggi Santini, og støttekronerne i HELP-CARE projektet kommer fra Marie Curie Fellowship. Ansøgningsprocessen hertil er i sig selv lidt af et nåleøje at komme igennem, hvor KU og Howdy blev udvalgt blandt 8039 ansøgninger. Projektet er netop påbegyndt og forløber de næste to år.

Forskningsprojektet EMBRACE vil - med Howdy som case - undersøge sammenhængen mellem trivsel og sygefravær, samt Howdys effekt på sygefravær i en større dansk virksomhed fra den private sektor. Projektet, som er økonomisk støttet af uddannelses- og forskningsministeriet, startede primo 2024 og forventes afsluttet juni 2024.

"Vi står på tærsklen til to potentielt revolutionerende studier indenfor trivsel og sygefravær," siger Rasmus Hartung, CEO i Howdy. "At Howdy spiller en hovedrolle i disse projekter er ikke kun en bekræftelse af vores hidtidige arbejde, men også en utrolig mulighed for at udvide vores indvirkning og bidrage yderligere til et sundere arbejdsmiljø på danske og udenlandske arbejdspladser."

 

Tilmeld dig Howdys nyhedsbrev, og få straks besked, når vi har de første resultater klar fra forskningsprojekterne.

Sign up here