Success

Succeshistorier fra Howdys beredskab

I Howdy er vi dedikerede til at forene digital forebyggelse og tidlig indsats ved at yde proaktiv støtte til medarbejdere og organisationer. En vigtig del af vores forebyggende arbejde er Howdy's beredskab, der består af psykologer, som træder til, når tegn på faldende trivsel registreres blandt Howdy-brugere.

Howdys beredskab støder på en række forskellige problemstillinger i deres daglige arbejde. Chefpsykolog hos Howdy, Elisabeth Gadner udtaler: "Vores samtaler med Howdy-brugere dækker et bredt spektrum af emner. Fra private forhold som tab af en nærtstående, skilsmisse, dating-rådgivning eller forældreskabsproblemer, til komplekse udfordringer på tempofyldte, moderne arbejdspladser. Teamet af psykologer og jeg møder dig på en venlig og empatisk måde, yder specifik rådgivning og forsyner dig med konkrete værktøjer til din individuelle situation."

Nedenfor har vi opstillet de mest almindelige temaer, som beredskabet oplever i opkaldene med Howdy-brugerne:

 • Fysisk stress: Håndtering af stress, før det får fysiske konsekvenser for kroppen, og dermed undgår behovet for lægelig indgriben.
 • Søvnforstyrrelser ikke relateret til arbejde eller personlige problemer: Tilbyder teknikker og strategier til at bekæmpe søvnproblemer.
 • Giftigt arbejdsmiljø: Tilbyder vejledning til at navigere i vanskelige arbejdssituationer, og hvis muligt, leverer værktøjer til at gennemføre organisatoriske ændringer.
 • Organisatorisk stress: Særligt almindeligt i sundhedssektoren, hjælper vi personer med at håndtere stress, der opstår fra organisatorisk dysfunktion.
 • Perfektionisme og Overforpligtelse: Uddanner medarbejdere i vigtigheden af at prioritere opgaver og opretholde en sund livsbalance.
 • Følger af COVID-19: Diskussioner om de mentale og fysiske konsekvenser af pandemien.
 • Forældrestress på grund af børn med særlige behov: Assisterer forældre i håndteringen af stress relateret til at tage sig af et barn med særlige behov.
 • Udfordringer på grund af skilsmisse: Tilbyder coping-mekanismer og strategier til at håndtere stress under og efter en skilsmisse.
 • Økonomiske udfordringer: Leverer værktøjer til at navigere i stress, der opstår på grund af økonomiske udfordringer.
 • Følelsesmæssig stress på grund af sygdom i familien: Hjælper personer med at bearbejde og håndtere den følelsesmæssige byrde, der følger med sygdom i familien.
 • Traumer: Tilbyder støtte til de emotionelle og psykologiske aspekter af heling fra en traumatisk begivenhed.

Virkelighedens succeshistorier

Følgende sager fra beredskabet viser den alsidige og indflydelsesrige karakter af hjælpen fra vores beredskab. Fra at bekæmpe den isolation, der opleves under pandemien, til at adressere og anerkende stress, baner vores metoder vejen for en mere helhedsorienteret tilgang til trivsel.

Bekæmpe isolation under pandemien

En medarbejder følte sig under pandemien isoleret og uengageret, fordi hen skulle arbejde hjemmefra. Medarbejderen havde svært ved at holde fast i de gode vaner og rutiner, der plejede af falde naturligt – som fx at cykle til og fra arbejde. Under pandemien ”glemte” medarbejderen de gode fysiske vaner. Efter en snak med en psykolog i beredskabet fik medarbejderen gode ideer til, hvordan hen kunne erstatte de gamle vaner med nogle nye, så den fysiske aktivitet blev fastholdt. Til opfølgningssamtalen en måneds tid senere var medarbejderen glad og følte sig ikke længere isoleret og træt. Det viste sig, at de nye vaner var en stor grund til dette.

Normalisering af stigmaet omkring mænds mentale sundhed

Et anden sag involverede en mand, der led af angst og fandt det pinligt på grund af samfundsmæssig stigmatisering omkring mænds mentale sundhed. Vores indgriben hjalp med at normalisere hans tilstand og hjalp ham til at søge professionel hjælp fra en sundhedsudbyder

Håndtering af ægteskabelig separation

En medarbejder, der var blevet forladt af sin ægtefælle blot få dage før beredskabets kald, fik bekræftet at hens følelser af dyb ulykkelighed var fuldstændigt normalt. Medarbejderen var taknemmelig for opfølgningssamtalen og muligheden for at kontakte Howdy for yderligere følelsesmæssig support.

Genkendelse og adressering af uerkendt stress

Flere eksempler på, at folk ikke er klar over, at de er stressede. De syntes, de "burde" kunne klare alt det, de gør, men under samtalens gang bliver det klart og normaliseret, at det er ok at erkende, at man er stresset OG at bede om hjælp. Og når det ved opfølgningssamtale viser sig, at medarbejderen har taget kontakt til sundhedsforsikrings-psykolog og er i bedring.

Forældre med børn med særlige behov

Med tidligere erfaring i at arbejde med børn med særlige behov var vores psykologer i stand til at guide forældre gennem sundhedssystemets kompleksiteter og hjælpe dem med at få den støtte, de havde brug for.

En medarbejder var i krise pga. skilsmisse og havde ikke overskud til at søge hjælp udefra. Medarbejderen var derfor meget glad for at kunne få samtaler og opfølgninger fra en og samme psykolog i beredskabet. Medarbejderen følte, at psykologen ”gjorde en forskel” og var ”med på sidelinjen i en svær tid”.

Feedback fra vores værdifulde Howdy-brugere

Det er virkelig tilfredsstillende at høre, at vores unikke tilgang til trivsel gør en forskel. Her kommer nogle tilbagemeldinger fra vores brugere, så du kan få et indblik i, hvordan det er at bruge Howdy.

"Det var godt at få et opkald, selvom det måske ikke føltes nødvendigt på det tidspunkt. Men det får dig til at reflektere over situationen og din faktiske trivsel."

"Jeg havde brug for jeres støtte mere, end jeg havde indset. Meget brugbart for mig."

"Fantastisk system, det var virkelig skønt at tale med psykologen, TAK til dig."

"Tak for at være hjælpsom og forstående. Psykologen gav mig et godt råd, som jeg vil handle på, og jeg ser frem til vores opfølgende opkald om 4 uger."

"Mange tak for opkaldet. Det har været en særlig hård tid i mit personlige liv, og jeg følte, at psykologen virkelig hjalp. Det er også den første professionelle person, jeg har talt med, og jeg fandt hele processen meget brugbar. Tak igen."

"Jeg modtog opkaldet inden for timer efter at have udfyldt spørgeskemaet. Jeg værdsætter den hurtige respons og tjek-ind, uanset at jeg skrev i kommentarerne, at jeg var klar over, at jeg var i en farezone og tog fri den dag. Jeg føler, at de mennesker, der ringer, faktisk bekymrer sig."

"Blev ringet op af en psykolog - det er en yderst fin service, men jeg har ikke yderligere behov for at tale med en psykolog på dette tidspunkt. Det er dog meget positivt, at man får dette tilbud, og jeg håber, at tilbuddet bliver mere udbredt på arbejdsmarkedet."

"Rådgiveren, jeg talte med, var fantastisk og fik mig til at føle mig bedre under vores opkald. Mange tak."

Disse succeshistorier illustrerer værdien, effektiviteten og rækkevidden af Howdys beredskab. De afspejler også vores forpligtelse til visionen om at blive den førende SaaS-drevne platform for løsninger inden for medarbejdertrivsel på arbejdspladsen.