Seasons

Hvordan påvirker årstiderne medarbejdernes trivsel?

Du er muligvis allerede opmærksom på at dine medarbejdere kan blive påvirket af vinterdepression. Generelt kan humøret falde, når vejret bliver koldere. Når vi bevæger os ind i efteråret og vinteren i Nordeuropa, finder du det måske svært at opretholde produktiviteten og trivslen i din afdeling.

I denne artikel vil vi gennemgå hvad forskningen - inklusiv vores egen Howdy data - viser om mental sundhed og trivsel i de forskellige sæsoner, og diskutere hvad du kan gøre for at opretholde dine medarbejderes trivsel året rundt.

Hvordan kan årstiderne påvirke dit humør og trivsel?

Mentale sundhedseksperter er enige om, at skiftende årstider kan have en betydelig indflydelse på vores mentale sundhed, humør og trivsel. Generelt oplever folk en nedgang i deres mentale helbred i vintermånederne.

Der er nogle praktiske årsager til, at medarbejdere kan opleve en nedgang i deres trivsel i vintermånederne. [1]

  • Reduceret sollys: Dette er den største årsag til dårlig mental sundhed om vinteren. Vinteren er mørk, og i nogle nordlige lande viser solen sig sjældent frem. Studier har vist, at mangel på naturligt sollys kan påvirke hormonniveauer, der påvirker humøret - for eksempel niveauer af D-vitamin.
  • Mangel på bevægelse: Vinteren er også kold. Dette betyder, at mange mennesker kan være mindre tilbøjelige til at bevæge sig eller være fysisk aktive. Regelmæssig fysisk aktivitet er en nøglekomponent i både fysisk og mental sundhed, og mindre motion om vinteren kan bidrage til symptomer på depression.
  • Søvnproblemer: Mangel på sollys kan også påvirke produktionen af melatonin, hvilket påvirker søvncyklussen og døgnrytmen. Ikke at få nok søvn om natten eller at have en forstyrret søvncyklus kan bidrage til symptomer på depression og angst.
  • Ensomhed i højtiderne: Nogle mennesker føler sig ensomme i de højtider, der kommer i vintermånederne. Sorg over tidligere elskede kan føles særligt overvældende i denne periode.

Ifølge Howdys chefpsykolog, Mette Nørgaard Nielsen, påvirker arbejdslivsbalancen også den mentale sundhed i vintermånederne: 

"Howdys beredskab hører direkte fra medarbejdere, at deres trivsel påvirkes af den udfordrende balance mellem deres arbejdsbyrde og de muligheder, de har for at slappe af og genoplade i vintermånederne. Mange medarbejdere oplever en større arbejdsbyrde og et hurtigere tempo om efteråret og vinteren. De har også færre fridage sammenlignet med foråret og sommeren" , forklarer Nielsen.

“Igennem vinterperioden får vi med andre ord mindre af de ting, der genoplader vores batterier - ting som sollys og fysisk aktivitet - end vi gør om sommeren. Det betyder, at vi alle går rundt med lavere batteriniveauer, og samtidig er vi mere travle. Det er naturligt, at vores humør vil blive påvirket i de mørkere måneder.”

Hvad er vinterdepression?

Nogle mennesker oplever så alvorlige humørændringer om vinteren, at de kan få diagnosen vinterdepression, der er en depressiv lidelse, der ofte kræver behandling. [1] Vinterdepression er mere udbredt i lande, der bliver mørkere i vintermånederne, som de nordlige dele af Europa.

Det er dog vigtigt at forstå, at folk ikke behøver at opfylde de diagnostiske kriterier for vinterdepression for at opleve humørændringer med årstiderne. Som vores data viser, oplever de fleste et fald i humøret om vinteren, der måske ikke når niveauer af en klinisk diagnosticeret depression, men stadig kan være ubehagelig. 

Med andre ord, selvom dine medarbejdere ikke er klinisk deprimerede, er det stadig vigtigt at være opmærksom på disse sæsonbetonede ændringer. Uanset om de skal diagnosticeres med en mental sundhedstilstand eller ej, er det afgørende at vide, hvordan man støtter alle medarbejdere, især når de føler sig nede og mindre produktive om vinteren.

Howdys data afslører: Den generelle trivsel falder i efteråret

Howdy trivselsdata bekræfter mentale sundhedseksperters udtalelser: Folk har en tendens til at opleve et mere nedtrykt humør og en generel forringelse af deres trivsel i vintermånederne, mens der i sommermånederne er en markant ændring mod en mere energifyldt og opløftet tilstand.

Ved at bruge vores 5-punkts Howdy Score skala vurderede medarbejderne sig selv i gennemsnit til 3,61 i juli og 3,76 i august. Den gennemsnitlige Howdy Score på tværs af alle 12 måneder er 3,06 – hvilket giver et billede af, at medarbejderne generelt er meget gladere om sommeren.

Howdy SCORE PER MÅNED
Howdy score

På den anden side afslører Howdys data, at medarbejdere oplever et fald i deres trivsel i de koldere måneder. Det første store dyk kommer i september, hvor den gennemsnitlige Howdy Score falder fra 3,76 (i august) til 2,9 inden for en måned. Måneden, hvor medarbejderne har lavest trivsel, er november.

Når man betragter hele året, kan man se, at Howdy-scoren stabiliseres i vinterferien med en lille stigning efter nytår og et fald i februar til under 3,0, før den langsomt forbedres frem mod sommermånederne.

Mette Nørgaard Nielsen har en teori om, hvorfor Howdys data viser en så markant nedgang i trivslen i efteråret og vinteren. 

“Vores teori er, at sommerferien er den primære faktor her. Når vi har fri fra arbejde - især om sommeren - tilbringer vi mere tid udendørs, får mere sollys og har mulighed for at se mennesker og lave ting, der gør os glade. Vi prioriterer måske ikke disse vigtige aktiviteter lige så meget i de travle arbejdsdage,” siger Nielsen. “Når vi vender tilbage til arbejde om efteråret, går vi direkte tilbage til de mange arbejdsopgaver og et hurtigt arbejdstempo, hvilket kan føles overvældende.”

Læs hvordan vi beregner Howdy Scoren her

Hvad kan arbejdsgivere gøre for at forbedre medarbejdernes trivsel?

Arbejdsgivere spiller en vital rolle i at sikre, at medarbejdernes mentale sundhed og trivsel bliver taget hånd om hele året, især i sæsoner, hvor deres humør kan være lavt.

Monitorer medarbejdernes mentale sundhed

En af de vigtigste ting, du kan gøre for at støtte medarbejdernes mentale sundhed, er at være opmærksom på, hvad dine medarbejdere løbende har brug for og hvornår. Vi har præsenteret dig for de data, vi har samlet gennem årerne, men din organisation skal vide, hvordan dine medarbejdere har det hver måned. your employees are doing each month.

Howdy gør det nemt for dig at vide præcis, hvordan dine medarbejdere har det. Howdy måler medarbejdernes trivsel regelmæssigt og giver dig værdifuld indsigt i, hvordan dit team har det lige nu. 

Vær særlig opmærksomhed på Howdy Scoren i de perioder af året, hvor årstiderne skifter - dagene bliver længere eller kortere, eller temperaturen ændrer sig. Det er tidspunkter, hvor du kan bemærke nedadgående (eller opadgående) tendenser i dine medarbejderes trivsel.

Skab muligheder for fysisk aktivitet og udendørs aktiviteter

En af hovedårsagerne til, at den mentale trivsel kan falde i måneder med ekstreme temperaturer (som vinter eller sommer), er, at folk måske motionerer mindre og tilbringer mindre tid udendørs. Det kan være svært at føle sig motiveret til at motionere, når det føles for varmt eller koldt udenfor, hvilket er forståeligt - men fysisk aktivitet er en af de bedste ting, vi kan gøre for vores generelle mentale sundhed.

Når vejret tillader det, find muligheder for at invitere dine medarbejdere til at bevæge sig eller få noget sollys. For eksempel kan du tage "walk-and-talk" møder i stedet for at have hvert møde i et mørkt kontor. Åbn persiennerne for at lade mere naturligt lys komme ind.

Derudover måler vores Howdy Body-værktøj medarbejdernes generelle fysiske helbred og foreslår måder, hvorpå medarbejderne kan bevæge deres kroppe på sunde måder. Modulet indeholder et fuldt udvalg af øvelser opdelt efter kropsdele; hver kropsdel har syv kerneøvelser: Opvarmning, Koordination, Mobilitet, Udstrækning, Stabilitet, Styrke og Balance.

Når vores avancerede algoritmer registrerer et højt smerteniveau, vil vores beredskab proaktivt ringe til medarbejderen, før smerten bliver for alvorlig. Medarbejdere har nu også muligheden for at tale med en fysioterapeut., selv med lette til moderate smerteniveauer.

Kommunikér om de tilgængelige fordele

Mange organisationer tilbyder deres medarbejdere diverse fordele indenfor mental sundhed, men disse fordele bliver ofte ikke brugt, fordi ingen kender til dem. Vær sikker på at hver af dine medarbejdere kender til de mentale sundhedsfordele, der er tilgængelige for dem, og kommunikér det gerne ofte. 

Påmind dine medarbejdere om de mentale sundhedstjenester, de har adgang til. Det er muligvis ikke nok at minde dem om det en gang om året - tag den ekstra tid til at tale med dine medarbejdere om disse fordele, især i vintermånederne, når den generelle trivsel kan være lav.

Med Howdy kan du være sikker på, at dit team vil modtage den intervention, de har brug for, når de har brug for det. Howdys beredskab vil proaktivt række ud til enhver medarbejder, der registrerer dårlig trivsel. På den måde opnår I tidlig opsporing, proaktiv omsorg og reducerer udbrændthed og sygefravær.

 

 

 

Referencer:

  1. Melrose, S. (2015). Seasonal affective disorder: An overview of assessment and treatment. Depression Research and Treatment.
  2. Substance Abuse and Mental Health Services Administration. Seasonal Affective Disorder (SAD). https://www.samhsa.gov/mental-health/seasonal-affective-disorder
  3. National Library of Medicine. Seasonal affective disorder. https://medlineplus.gov/genetics/condition/seasonal-affective-disorder/