Naturstyrelsen

Naturstyrelsen passer på de danske skove - Howdy hjælper med at passe på deres medarbejdere

I Naturstyrelsen har man på 7. år med Howdy erfaret, at den proaktive trivselsindsats virker, at mænd har brug for et ekstra skub ift. at blive hjulpet i tide og at man sagtens kan være en nærværende og god leder og samtidig have brug for hjælp, til at få det tavse flertal aktiveret.

De ansatte i Naturstyrelsen Driftscenter forvalter cirka 200.000 hektar statslige skove og naturområder fra Skagen til Bornholm. Målet er at der skabe størst mulig værdi for samfundet i form af gode rammer for friluftslivet, beskyttelse af naturen og effektiv drift af styrelsens skove og andre naturområder.

Arbejdet består af og med mangefacetterede opgaver, både på kontor og i skovene, og i Naturstyrelsen har man forholdt sig aktivt til, at forudsætningen for at alle de opgaver kan løses tilfredsstillende i bund og grund er helt afhængig af god trivsel på arbejdspladsen og af glade medarbejdere. Naturstyrelsen kører derfor på 7. år med Howdy som trivselsredskab, hvilket både har hjulpet de af styrelsens ansatte som var på vej ud i mistrivsel og har givet ledelsen værdifuld viden om organisationens samlede tilstand.

Ca. halvdelen af de ansatte i Naturstyrelsen Driftscenter består af grønne mænd. Dvs. maskinførere der varetager driften i statsskovene. Den anden halvdel består af kontorfunktionærer. I starten var det svært at få maskinførerne med. De var ikke så digitale, mens mange i administrative stillinger ret hurtigt fik Howdy ind under huden.

Alle vores maskinførere er mænd, og det har som udgangspunkt været den gruppe, der har været sværest at motivere. Vores kontorfunktionærer svarer mere fast og her er der flere der har været i rødt felt, har fået hjælp og også åbent har stået frem og fortalt om det.

I den mandsdominerede branche som dele af Naturstyrelsen befinder sig i, er det ikke overraskende for ham, at der skulle en ekstra indsats til for at få specielt maskinførerne med på løsningen:

Generelt reagerer vi mænd for sent. I den mandsdominerede grønne verden som vi har været en del af længe, der kan man godt se tegn på at vi ikke snakker om det hvis vi har det skidt. Specielt ikke hvis det er psykisk – har man brækket et ben kan man godt snakke om det – men hvis det er psykisk så holder man det mere for sig selv. Men med tiden har mange af dem hos os, der er stået frem og har fortalt at deres kontakt med Howdy har hjulpet dem, alligevel faktisk været mænd. Det synes jeg jo er stærkt og viser vi er på vej i den rigtige retning!

Både på individniveau og ift. Naturstyrelsen som en organisk gruppe, har Howdy støttet og har også været med til at give ledelsen værdifuld viden. Peter Chrois Møller fortæller:

Den vigtigste reminder som jeg har fået som chef i det her, er at når man har en gruppe medarbejdere på 40 hvor ca. 33 svarer aktivt løbende, så er der næsten altid en eller to der ligger imellem rød/gul og vipper, på trods af at man ikke fornemmer det, når man går rundt på gangene. Det har været en reminder til mig som chef om at man skal passe på det tavse flertal, som giver udtryk for at det hele går fint. Der er tit nogle der hænger ovre i hjørnet og det er svært at få øje på dem. Og her har Howdy da givet os mere indsigt og været en øjenåbner.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Modtag værdifulde tips til din trivselsejse og bliv inspireret af opløftende historier om vejen til bedre sundhed. Tilmeld dig nu!